Aquanaut Vaarvrienden Reisverslagen

De AVV-leden die belangstelling hebben voor een van de reisverslagen kunnen inloggen op het Ledenweb. Daar zijn de gedetailleerde routebeschrijvingen te vinden.

2005: Naar Frankrijk

Joke en Jan van Dam maakten met vrienden in 2005 een vaartocht naar Frankrijk. Ze zijn via Zeeland en Belgie heen gevaren en over de Maas weer terug gekomen naar Nederland.
Joke maakte van die tocht dit verslag. Ook werkte zij in een excelbestand alle sluizen uit die ze op deze tocht zijn gepasseerd.

2006: Door NW-Duitsland

Marianne en Theo Vernooy maakten in 2006 een tocht door het Noordwesten van Duitsland. Ook nu vertrokken vanuit Delfzijl, hebben zij een rondreis gemaakt over het Küstenkanal, de Weser en het Mittellandkanal. Via het Haren-Rütenbrock-Kanal en de Groningse veenkanalen weer terug naar Ter Apel en Groningen.

2007: Naar Berlijn

Marianne en Theo Vernooy hebben in de zomer van 2007 met hun schip "Marenthe" een tocht gemaakt naar Berlijn en het merengebied ten noorden van Berlijn. Ze zijn vertrokken vanuit Delfzijl en hebben de route via het Mittellandkanal gevaren.

Marianne heeft van deze reis een verslag gemaakt.

2009: AVV Eerste vaartocht

Gevaren traject: van IJsselmonde via Rotterdam, Delft, Leiden,en de Braassemermeer naar Haarlem. Totaal afgelegde afstand ongeveer 100 km, waarin 2 sluizen. 11 deelnemende schepen.

Deze eerste AVV-vaartocht was een groot succes. Het was erg gezellig en iedereen heeft genoten.

2009: Door Duitsland

Aansluitend aan de eerste AVV-tocht in mei 2009 hebben Jannie en Chris Leenheer een vakantievaartocht gemaakt naar het merengebied van Mecklenburg en Berlijn. Vanuit Haarlem zijn zij via het IJselmeer, Lemmer, Groningen en Ter Apel naar Duitsland ( Lingen ) gevaren. Vandaar via het Mittellandkanaal verder oostwaarts. Het was een prachtige tocht, waarvan zij een uitgebreid verslag hebben geschreven. De thuisreis hebben zij gevaren via de Rijn, de Waal en de Maas. Na 11 weken zijn zij weer in hun thuishaven Goudswaard terug gekeerd.

2010: Waddentocht

Beschrijving van de tocht van Cornelis en Luda Klomp over het wad in het voorjaar van 2010.

Deze tocht werd georganiseerd door het blad "Motorboot".

2010: AVV Tweede vaartocht

Gevaren traject: van Ketelhaven over de randmeren naar Almere Haven. Onderweg wordt via de Eem naar Amersfoort gevaren, waarna de koers naar Almere Haven weer wordt opgepakt. Het totale traject is ca.110 km en telt 2 sluizen. Er hebben 15 schepen aan deze tocht deelgenomen. Het was een succesvolle tocht, erg gezellig en met een gevarieerd programma onderweg. Iedereen was enthousiast en er werden al weer plannen gemaakt voor een volgende tocht.

2010: Tussen Elbe en Oder

Henk Flapper heeft veel kennis en ervaring met varen in Duitsland. Hij heeft deze kennis samengevat in een verhaal van 18 pagina's. Vanuit een netwerkschema met knooppunten heeft hij verschillende rondreizen beschreven. Aan de hand van deze schema's kan ieder zijn eigen vaartocht voorbereiden en samenstellen. Ook zijn in het verhaal van Henk vele praktische tips te vinden.

2011: AVV Derde vaartocht

Gevaren traject: van Rhoon aan de Oude Maas naar 's Hertogenbosch. Het was een tocht onder het thema 'varen op de grote rivieren'. De deelnemers hebben kennis gemaakt met de intensieve beroepsvaart op de Oude Maas en de Dordsche Kil. De tocht ging verder via het Hollands Diep naar Drimmelen en eindigde in 's Hertogenbosch. Er is een bezoek georganiseerd naar Rotterdam en ook met den Bosch is uitvoerig kennis gemaakt. 16 schepen hebben de tocht meegevaren. Het was nautisch gezien een leerzame tocht en vooral ook heel gezellig met ruim gelegenheid voor een hapje en een drankje.  

2011: Over Maas, Moezel en Rijn

In 2011 maakten Prisca en Gerrit van de Kuil samen met Ria en Dik de Vries een tocht over de Maas naar Frankrijk. Via de Moezel en de Rijn keerden zij naar Nederland terug. Zij waren ruim 2 maanden onderweg.
In een uitvoerig verslag hebben zij allerlei interessante informatie over deze reis gebundeld.

2012: AVV Vierde vaartocht

Gevaren Traject: van Emmeloord via de Kop van Overijssel naar Woudsend in Friesland. De deelnemers hebben kennis gemaakt met het vaargebied in de 3 noordelijke provincies Flevoland, Overijssel en Friesland. Met tussenstops in Vollenhoven en Ossenzijl was het genieten van de geweldige natuur in het Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Via Echtenerbrug werd het Friese merengebied bereikt. Na een bezoek aan Joure was het eindpunt van de tocht in Woudsend.

2013: AVV Vijfde vaartocht

Dit keer stond de provincie Noord-Holland op het programma. Gevaren traject: van Naarden, via Weesp, Amsterdam en Uitgeest naar Alkmaar. Een heel mooie tocht, deels over de Vecht. Daarna dwars door Amsterdam, via de Amstel en de Grachten naar het IJ (Amsterdam Marina). Een geweldige belevenis. Vervolgens door de Amsterdamse havens via de Zaanse Schans en het Alkmaarder Meer naar Uitgeest. De tocht eindigde in het gezellige Alkmaar.

2014: AVV Zesde vaartocht

De tocht heeft deze keer de titel "VAREN IN 'T HOGE NOORDEN".
En dan wel het Hoge Noorden van Nederland. De tocht begon in Earnewâld en via Harlingen, Franeker, Leeuwarden, Dokkum en Lauwersoog eindigde het festijn in Groningen.
De organisatie was in handen van Gerrit en Prisca van de Kuil en zij werden daarbij ondersteund door Tilly en Jan voor den Dag.
Het is, zoals altijd, weer een ontzettend gezellige vaartocht geweest.

2015: AVV Zevende vaartocht

Programma en verslag van de 7e vaartocht van de AVV in mei 2015.
De tocht ging van Doesburg naar Kampen met tussenstops in Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen.
De organisatie was in handen van Leen en Tilly van Paridon en Joke en Jam van Dam.Het is, zoals altijd, weer een ontzettend gezellige vaartocht geworden.

2016: AVV Achtste vaartocht

Het programma en verslag van de 8e vaartocht van de AVV in mei 2016 is voor leden te vinden om het Ledenweb.
Onder de titel "VAN STAD NAAR STAD" is er gevaren van Aalsmeer naar Rotterdam. Achtereenvolgens werden de volgende steden bezocht: Amsterdam, Haarlem, Lisse en Delft. Hier waren excursies georganiseerd. De organisatie was in handen van Dick en Elselies Uittenbosch. Het is, zoals gebruikelijk, weer een ontzettend gezellige vaartocht geworden.